Waarom interessant voor u?

U wilt investeren in zonne-energie maar uw dak is niet geschikt voor panelen. Of uw huis staat in een “beschermd dorpsgezicht”. Of u heeft gewoon geen zin in het gedoe. Dan bent u bij ons aan het juiste adres: Wij zoeken een dak waar we samen de panelen op kunnen leggen.

U profiteert van een belastingvoordeel

Vanaf 1 april 2021 is er een nieuwe regeling: de Subsidieregeling Coöperatieve Energie opwekking.  In deze  regeling wordt de subsidie voor opgewekte stroom minus een correctie bedrag direct aan de deelnemer uitgekeerd. Het te verwachten rendement is voor zowel de oude als deze nieuwe SCE regeling nagenoeg gelijk. De SCE-regeling is een subsidie op duurzame elektriciteitsproductie.

De subsidie wordt voor een periode van 15 jaar uitgegeven en gaat direct naar de coöperatie.  Deelnemers dienen in de betreffende of omringende postcode te wonen om te kunnen deelnemen. Een deelnemer mag na aanvang van het project bij eventuele verhuizing naar een woning buiten de postcoderoos zijn deelname meenemen naar het nieuwe adres.

Naar rato van het eigen gebruik (met een maximum van 10.000 kWh) is de verwachting dat een investering binnen zeven of acht jaar terugverdiend kan worden.

 

Hoeveel panelen heb ik nodig

Hieronder kunt u uitrekenen hoeveel panelen u nodig heeft gebaseerd op uw jaarverbruik van electriciteit:

Meer informatie over het samen opwekken van stroom