Tussenstand april 2017

Beste optiehouders en afnemers,

De afgelopen weken hebben we een aantal belangrijke stappen gezet na ons laatste voortgangsbericht van 26 maart:

  • Opstalovereenkomsten. We hebben bij notariskantoor Elan in Steenwijk de notariële akte getekend, waarmee de opstalovereenkomst met de familie Helmers en de toestemming van de (hypotheek)bank wordt vastgelegd. Binnenkort volgt de ondertekening van de notariële akte voor de opstalovereenkomst met Johan Knol bij notariskantoor Kroek & van Weert, ook in Steenwijk.
  • Aansluitingen Enexis. Enexis heeft twee offertes uitgebracht voor (kleingebruikers)aansluitingen aan de Kapelweg en aan de Kanaaldijk. Over een aantal technische details heeft overleg plaatsgevonden tussen installatiebedrijf Solix en Enexis.
  • Verzekeringen. We hebben op basis van een offertevergelijking  voor een gecombineerde opstal en aansprakelijkheidsverzekering bij verzekeraar Axis (via verzekeringskantoor Solarif) gekozen. De breedte van de dekking en het vermijden van geharrewar tussen twee verschillende verzekeraars voor twee verzekeringen heeft daarbij de doorslag gegeven.
  • Energieleverancier. In ons vorige voortgangsbericht hebben we u gemeld dat energieleverancier Vandebron het beste aanbod had m.b.t. de inkoopprijs voor onze zonnestroom en de tarieven voor afname van gas en elektriciteit door onze deelnemers. Vandebron heeft zich echter teruggetrokken, omdat de directie heeft besloten voorlopig niets te doen met energiecoöperaties. Hierop hebben we opnieuw naar onze offertevergelijking van de groene energieleveranciers gekeken en gekozen voor Greenchoice. Met hen hebben we in principe overeenstemming bereikt.
  • Financiële doorrekening. We hebben op basis van alle offertes en opstalovereenkomsten een definitieve financiële berekening van investeringen en opbrengsten gemaakt, die we binnenkort laten checken door accountantsbureau MTH.

Op 10 JUNI om 20.00 UUR organiseren we voor optiehouders, afnemers en andere belangstellenden een INLOOPAVOND IN ONS DORPSHUIS. Op deze avond presenteren we ons project inclusief de berekeningen en beantwoorden we uw vragen. Wilt u deze datum alvast reserveren in uw agenda? U krijgt om en nabij 1 juni van ons een officiële uitnodiging. De optiehouders krijgen tevens een persoonlijke, geactualiseerde berekening van investeringen en opbrengsten.

We hopen natuurlijk dat de optiehouders na 10 juni definitief kiezen voor deelname.

Met vriendelijke groet,

Ruurd Huisman

(secretaris Energiecoöperatie de Wieden-Weerribben)

         0521 361056 of 06 22516801