Al 33 inwoners van Dwarsgracht en Giethoorn doen mee

Na de drukbezochte bijeenkomst op 10 juni in Ons Dorpshuis hebben 33 optiehouders en belangstellenden aangegeven definitief deel te willen nemen. De afmelders hebben hiervoor diverse, met name financiële redenen aangegeven.

Met  de 33 deelnemers ligt het eerste en grootste dak van de familie Helmers (448 panelen) vol is en een deel van het tweede en kleinere dak van de familie Knol (225 panelen). We zullen proberen ook het tweede dak op korte termijn vol te krijgen door een aantal bewoners in de omgeving van Dwarsgracht & Jonen actief te benaderen.

We dringen er bij alle deelnemers op aan over te stappen naar Greenchoice, waarmee de energiecoöperatie een leveringscontract voor de verkoop van de opgewekte zonnestroom heeft gesloten. Greenchoice stelt bovendien een vergoeding per aangebrachte deelnemer beschikbaar. De overstap kan in de meeste gevallen plaatsvinden aan het einde van het lopende contract.

De meeste energieleveranciers werken administratief mee aan de postcoderegeling. Alleen  Essent en Nuon niet. Bovendien eisen ze bij tussentijdse overstap een opzegboete. We zullen de deelnemers die bij Essent en Nuon een (één/meerjarig)contract hebben lopen, vragen bij hen te informeren naar de hoogte van de opzegboete. Op basis hiervan zullen we kijken of de energiecoöperatie, gesteund door een subsidie van de gemeente, kan bijdragen.

Wanneer de twee daken vol liggen en het probleem van de opzegboete is opgelost, sturen we de deelnemers zo snel mogelijk een ledenovereenkomst met factuur. We gaan ervan uit dat dit nog in augustus z’n beslag krijgt.